B-SWAN FED NONI - (pengenalan)













B-SWAN FED Noni
Enzime di kenali sebagai penyembuh dan antiseptik tradisional. Ia dapat menyembuhkan luka dalaman. Ciri-ciribakterianya pula dapat membentu melindungi daripada kerosakan jantung serta sistem penghadaman. Ia juga turut mengandungi SELENIUM, merupakan salah satu ANTI OKSODA yang terbaik serta mengandungi banyak 'PHYTONUTRIENTS', memberikan perlindungan terhadap radikal-radikal bebas yang terhakis di bahagian dalam dan luar badan. Ini akan melambatkan proses penuaan. Fungsi lain ialah bertindak sebagai agen ANTI RADANG DAN ANTI HISTAMIN, merencatkan fungsi PRE-KENSER dan pertumbuhan tumor kanser, mengawal tekanan darah tinggi, membersih dan melancarkan pengaliran darah, meningkatkan sistem imunisasi atau pertahanan badan, membuang angin yang tidak diperlukan dalam badan serta meningkatkan tenaga.

Pengenalan Buah Mengkudu

Mengkudu ialah tanaman bersifat saka berasal dari Asia, Australia dan kepulauan Pasifik. Ia telah hidup secara liar berabad-abad lamanya di negara kita dan kurang mendapat perhatian semasa itu. Kebanyakannya terdapat dikawasan pinggir hutan dan berdekatan dengan perparitan dan sungai. Tanaman ini mempunyai batang pokok yang lurus, berdaun lebar, bunga berwarna putih, buah berbentuk bujur dan bertukar dari hijau ke putih kekuningan apabila matang. Buah yang masak mempunyai bau yang kurang menyenangkan. Ketinggian pokok boleh mencapai lebih kurang 10 m. Dua spesies tanaman mengkudu yang biasa terdapat di negara ini ialah Morinda citrifolia (mengkudu besar atau mengkudu laut) dan Morinda elliptica (mengkudu kecil atau mengkudu hutan). Terdapat variasi yang ketara dari segi saiz dan bentuk buah.

Buah mengkudu juga dikenali dengan pelbagai nama mengikut negara. Contohnya "Noni" (Hawaii, Polynesia); "Nono" (Tahiti); "Lada" (Guam); "Indian Mulberry" (India); "Painkiller tree" (Kepulauan Caribbean); "Nhau" (Sebahagian di Asia Tenggara); "Cheesefruit" (Australia); "Bumbo" (Afrika) dan ""Kura" (Fiji).

Mengkudu merupakan sejenis tumbuhan yang biasa di jumpai dikawasan tropika. Mengkudu, secara amnya boleh dikategorikan kepada dua jenis yang biasa dilihat iaitu mengkudu kecil dan mengkudu besar. Ia juga boleh dikategorikan kepada berbiji dan tidak berbiji namun yang tidak berbiji agak sukar ditemui.Di barat mengkudu dipanggil queen of morinda, ia juga di panggil cheese fruit kerana baunya yang menyerupai bau keju setelah masak. Ada yang mengatakan bau buah mengkudu masak menyerupai bau muntah.Mengkudu termasuk dalam golongan pokok saka dan boleh mencapai ketinggian antara 15-20 kaki.Kayunya mudah dibelah setelah kering dan biasa dijadikan kayu api atau bahan bakar.Daunnya besar berukuran 15-50 x 5-17 cm dan berbentuk tunggal.Pucuk mudanya biasa dijadikan sayuran atau ulaman.Ia kaya dengan vitamin A.Bunganya pula kecil-kecil berwarna putih dan berbau agak wangi. Bunganya mempunyai dua jantina iaitu jantan dan betina.Buahnya bulat sebesar telur ayam, permukaannya agak berkerutu. Ketika muda buahnya berwarna hijau dan akan bertukar menjadi kuning apabila masak. Mengkudu membiak melalui keratan batang dan biji benih. Bijinya berwarna hitam dan boleh bertahan selama 6 bulan.Ia akan bercambah setelah 3-9 minggu disemai.Ia akan mula mengeluarkan buah setelah lebih kurang 3 tahun ditanam dan akan mengeluarkan buah sepanjang tahun selama lebih dari 25 tahun.Noni mula di komersialkan di Hawaii pada tahun 1993 setelah para saintis membuat kajian mengenai khasiat perubatannya.

Mengkudu mula digunakan sebagai ubatan dikepulauan pasifik selatan, kemudian di China dan India.Mengkudu digunakan dalam perang dunia kedua oleh tentera yang berada di kepulauan Polenisia untuk mengelakkan keletihan dan menguatkan badan.Dikepulauan carribean mengkudu dikenali sebagai 'pain killer tree' dan ia digunakan untuk meredakan kesakitan akibat demam, bengkak dan terseliuh. di Myanmar pula, buah yang masih mudah dijadikan gulai manakala yang telah masak dimakan bersama garam.Di malaysia mengkudu biasanya dijadikan penawar untuk gangguan semasa kencing tidak lawas), senggugut dan pendarahan. Daun mengkudu juga biasa dijadikan campuran mandian untuk perempuan selepas bersalin untuk memulihkan kecergasan badan. Daunnya biasa dijadikan alas batu tungku, dikatakan dapat membantu mengeluarkan darah nifas selepas bersalin.Kajian yang dilakukan oleh seorang ahli botani yang terkenal iaitu Dr Isabella abbof mendapati mengkudu mempunyai khasiat untuk mencegah diabetes dan penyakit barah serta tekanan darah tinggi.Sementara itu seorang ahli kimia , Dr. Joseph Bafz pula mendapati mengkudu dapat mencegah dan melegakan asma, hay fever dan rheumatis. Pengambilan jus mengkudu juga boleh mencegah penyakit yang disebabkan oleh kekurangan hormon seperti nyanyuk dan juga melambatkan proses penuaan.Cara penggunaan asas buah mengkudu ialah dengan cara mengisar buahnya menjadi jus (untuk di minum) untuk kegunaan luaran pula, buahnya akan disapu pada bahagian yang terlibat.60 % dari kandungan jus mengkudu terdiri dari air menyebabkan ia selamat diminum pada bila-bila masa.Walaupun begitu, mengkudu akan merendahkan kandungan glukosa dalam darah, untuk pesakit diabetes yang mengambil insulin, kandungan glukosa dalam darah perlu dipantau selalu kerana jika kandungan gula dalam darah terlalu rendah ia akan mengakibatkan hipoglisomia yang akan menyebabkan pesakit berada dalam keadaan khayal yang memerbahayakan.



Khasiat Mengkudu / NONI

Buah mengkudu mengandungi 12 kandungan penting seperti proxironine, asid kaproid, asid kaprilik, minyak penting, B-D-glucopiranose pentaacetate-2, asperuloside tetra acetate, glucose, Asid ascorbik(vitamin C) dan damnacanthol. Beberapa jenis kandungan ini boleh bertindak sebagai anti-bakteri melawan Escherichia coli, Salmonrlla typhi, Shigella paradysenteriac dan Staphylococcuss aureus. Buah mengkudu boleh memulihkan sistem penghadaman dan ini dapat membantu dalam memulihkan penyakit "hemorrhoidsm", hidung tersumbat dan "cerebral hemorrhage". Ia dapat juga membantu untuk meredakan "embolishsm" dan membantu untuk melancarkan aliran darah yang mugkin disebabkan ketulan-ketulan darah(ketulan darah ini terdapat dalam saluran darah dan mengurangkan perjalanan darah). Mengkudu juga bertindak sebagai" anti-oxidant" yang sangat baik. Kandungan yang paling penting dalam buah mengkudu adalah proxeronine. Proxeronine ini akan membentuk Xeronine apabila dimakan dan Xeronine ini boleh membaiki sel-sel yang rosak dan mengaktifkan sel-sel yang lemah. Salah satu unsur penting dalam mengudu ialah Damnacanthol yang boleh bertindak sebagai anti-virus dan anti-tumor yang boleh bertindak keatas beberapa jenis barah paru-paru. Beberapa kajian klinikal menunjukan mengkudu dapat menolong masalah penyakit buah pinggang yang teruk. Ia juga menunjukkan sifat "anti-inflammatory" yang boleh membantu dalam merawat "arthritis". Dalam percubaan keatas tikus, berat badan, kesuburan sel darah putih dan kekuatan berenang bertambah setelah diberi jus mengkudu. Secara umunnya, buah mengkudu boleh membantu dalam penyakit dibawah. Semua penyakit-penyakit yang dicadangkan disini mungkin tidak memberi kesan yang sama:-

Tekanan Darah tinggi
Barah
Penyakit Jantung
Kencing Manis
Masalah Seksual
Lemah badan
Berat badan berlebihan(Kegemukan)
Masalah buah pinggang
Fikiran serabut
Alahan seperti alahan daripada makan udang dan ketam
Arthiritis
Masalah penghadaman
Angin Ahmar
Masalah tidur
Ketagihan merokok
Masalah Penafasan
Kurang Tenaga
Batuk
Cacing
Gout
Asma
Resdong
Gastrik
Tumor
Luka Kecil
Kelimumur
Kebengkakan
Keracunan Makanan


Borang Pesanan

Nama *
Alamat *
Poskod *
Negeri *
E-mail Address: *
No.Tel / Hp *
ProdukNONI ENZIME 10ml - RM40 (Pek Percubaan)
FED NONI ENZIME 50ml - RM180
NONI HAIR BLACK MAGIC RM20/peket
NONI HAIR BLACK MAGIC (1 Kotak)
Kaedah pembayaran *

* RequiredContact Forms For Your Site

Diabetes

Adakah anda mahu tunggu setelah ia menjadi begini...cegah dahulu sebelum terlambat













APAKAH DIABETES?
Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Ini kerana, pankreas tidak boleh menghasilkan insulin atau badan tidak bertindak balas terhadap insulin.

APAKAH INSULIN?
Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh pankreas yang terletak dibawah perut. Dalam keadaan biasa, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga.

APAKAH KAITAN KALORI DAN DIABETES?
Badan kita memerlukan tenaga (kalori) untuk menjalankan tugas seharian. Makanan berkalori (kanji, gula) atau berkalori tinggi (lemak) ditukar kepada gula ringkas (glukos). Glukos masuk ke dalam saluran darah di mana ia akan digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga.

KENAPA PERLU INSULIN?
Tanpa insulin, glukos atau gula tidak dapat memasuki sel-sel badan. Kadar gula dalam peredaran darah akan menjadi tinggi. Gula yang berlebihan ini akan disingkirkan oleh badan melalui air kencing. Inilah sebabnya, penyakit ini dikenali sebagai penyakit kencing manis.

DIABETES JENIS I
Keadaan dimana tubuh tidak dapat menghasilkan insulin. Sering berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja. Pesakit perlu bergantung kepada pengambilan insulin melalui suntikan setiap hari untuk terus hidup.

DIABETES JENIS II
Kegagalan metabolisme badan disebabkan ketidakupayaan badan bertindakbalas terhadap insulin. Lebih 90% penghidap diabetes menghidap jenis ini. Risiko meningkat dengan peningkat usia.

SIAPA BAKAL PENGHIDAP KENCING MANIS?
Sesiapa pun boleh mendapat penyakit ini.Tetapi mereka yang datang daripada keluarga atau keturunan di mana terdapat ahli-ahli yang mengidap penyakit kencing manis atau sudah meningkat umur (40 tahun ke atas) mempunyai berat badan berlebihan atau gemuk mempunyai risiko yang lebih untuk mendapat kencing manis

Itu Ini (Bila sihat dan Bila sakit)

ayat ini biasa didengari dan ia merupakan ayat standard yang biasa digunakan oleh segelintir pihak :

Dikala Waktu sihat :

Peniaga : "Abang/akak mai beli noni ni?bagus untuk kesihatan..100% mengkudu takde campuran bahan kimia lain.kita pun tahu khasiat mengkudu.terbukti sejak zaman nenek moyang kita.Rm40 ja untuk sebotol."

Pembeli : "RM40?! mahalnya! sapa nak beli...pegi KFC @ barang lain lagi bagus.."

Dikala Waktu sakit :

Peniaga : Bos..beli ini produk bagus woo..lu sakit apa,kencing manis,darah tinggi dll ini penapis boleh kontrol punya..jgn takut..beli satu percuma satu..murah saja boss..RM1000 saja.wa guranti pasti ok punya..

Waktu sakit : RM1000? epss..mahalnya(dalam hati) Takpa la saya cuba, mana tau yang ni berkesan... ubat yang beli minggu lepas tu cam tak respon je...burn je la.. baru RM300..

Tuesday, August 25, 2009

PENGUMUMAN PENTING..H1N1

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Disebabkan negara kita sedang diserang dengan penyakit merbahaya H1N1,pengguna NONI dinasihatkan menggunakan NONI setiap 4 jam dengan 4 titik noni..ini saya perolehi maklumat dari seorang doktor swasta..jika anda berdepan dengan seseorang yang telah dijangkiti H1N1.ini kerana NoNi dapat membantu membaik pulih tisu yang rosak..selain dia membantumenguatkan imunisasi badan kita..sekian..

Friday, July 31, 2009

FED NONI- 100% PURE NONI LEAVEN

Pati Noni di kenali sebagai penyembuh dan antiseptik tradisional. Ia dapat menyembuhkan luka dalaman. Ciri-ciribakterianya pula dapat membentu melindungi daripada kerosakan jantung serta sistem penghadaman. Ia juga turut mengandungi SELENIUM, merupakan salah satu ANTI OKSODA yang terbaik serta mengandungi banyak 'PHYTONUTRIENTS', memberikan perlindungan terhadap radikal-radikal bebas yang terhakis di bahagian dalam dan luar badan. Ini akan melambatkan proses penuaan. Fungsi lain ialah bertindak sebagai agen ANTI RADANG DAN ANTI HISTAMIN, merencatkan fungsi PRE-KENSER dan pertumbuhan tumor kanser, mengawal tekanan darah tinggi, membersih dan melancarkan pengaliran darah, meningkatkan sistem imunisasi atau pertahanan badan, membuang angin yang tidak diperlukan dalam badan serta meningkatkan tenaga.

Kajian Saintifik


Buah mengkudu mengandungi 12 kandungan penting seperti proxironine, asid kaproid, asid kaprilik, minyak penting, B-D- glucopiranose pentaacetate-2, asperuloside tetra acetate, glucose, Asid ascorbik(vitamin C) dan damnacanthol. Berapa jenis kandungan ini boleh bertindak sebagai anti-bakteria melawan Escherichia coli, Salmonrlla typhi, Shigella paradysenteriac dan Staphyloccuss aurerus. Buah mengkudu boleh memulihkan sistem penghadaman dan ini dapat membantu utk meredakan "embolishsm" dan membentu untk melancarkan aliran darah yang mungkin disebabkan ketulan-ketulan darah(ketulandarah ini terdapat dalam saluran darah dan memperlahankan perjalanan darah).

Mengkudu Kaya dengan Khasiat perubatan
1. Meningkatkan Daya Tahan Tubuh

Penyelidikan klinikal yang dilakukan oleh Dr Schencter(institut Pengubatan Alami di Califonia) menghasilkan data-data penting tentang kemampuan ekstrak mengkudu, di antaranya merangsang pertumbuhan sel T dalam sistem kekebalan tubuh dari sel darah putih, menunjukkan kesan anti bakteria, mempunyai kesan anti rasa sakit (analgesik), melambatkan pertumbuhan sel-sel pra barah/tumor iaitu dengan kemampuan menormalkan fungsi sel-sel yang abnormal.
Mona Harison, MD dari University School of Medicine dan direktor medik pada D.C. General Hospitak. USA melaporkan bahawa ekstrak mengkudu meningkatkan fungsi kelenjar tiroid dan kelenjar timus, yang dipercayai bertindak melawan infeksi dan masalah-masalah yang berhubung dengan sistem kekebalan tubuh

2. Menormalkan Tekanan Darah


Menurut Beil Solomon, MD. PhD, peneliti masalah kesihatan dari Amerika melaporkan bahawa ekstrak mengkudu mengandungi sejenis fitonutrien, iaitu scopletin yang berfungsi untuk memperlebarkan saluran pembuluh darah yang mengalami penyempitan. Hal ini menyebabkan jantung tidak perlu berkerja terlalu keras untuk mengepam darah, hingga tekanan darah menjadi normal. Scopoletin yang terdapat dalam ekstrak mengkudu dapat berinteraksi sinergis dengan nutraceuticals (makanan yang berfungsi untuk perubatan) lain untuk mengatur tekanan darah tinggi menjadi normal. Tidak pernah ditemukan kes di mana tekanan darah normal turun mengakibatkan tekanan darah rendah (hipotensi). Para ahli dari Universitas Stanford, Universitas Hawaii, Universitas of Califonia (UCLA), Union College of London, Universitas of Meets di Perancis yang telah mempelajari ekstrak mengkudu berperanan menurunkan tekanan darah dalam bayak kes.

3. Melawan Tumor Dan Kenser


Tahun 1993 Jurnal Cancer Letters, volume 3, melaporkan penemuan zat anti kanser/damnacanthal dalam ekstrak mengkudu mampu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Ada beberapa kes kanser yang mencuba ekstrak mengkudu dan menjadi sembuh antara kes lain Pesakit Dr Harrison (D.C. General Hospital), yang menderita kanser hati dan pembengkakan perut yang disebabkan oleh cairan yang berlebihan. Selepas tujuh hari mencuba ekstrak mengkudu, bengkak pada perutnya berkurangan secara nyata. Pengujian baru terhadap cairan perutnya menunjukkan bahawa sel-sel kanser tersebut telah lenyap. Menurut Dr Judah Folkman dari Harvan University, ekstrak mengkudu berkerja sinergis dengan mikronutrien lain dalam menghalang aliran darah yang menuju ke sel-sel tumor.

4. Menghilangkan Rasa Sakit


Kemampuan ekstrak megkudu sebagai zat analgesik telah dikenali dalam sejarah perubatan tradisonal, sehingga tanaman ini disebut "painkiller tree" atau "headache tree". Banyak teori Dr. Ralph Heinicke (ahli biokimia terkenal dari AS) yang mengatakan bahawa Xeronine berperanan dalam menghilangkan rasa sakit. Hal ini dikaitkan dengan kemampuan Xeronine menormalkan protin pada sel-sel yang abnormal, termasik sel-sel jaringan otak, tempat berasalnya rasa sakit. Beberapa kes rasa sakit yang kronik seperti sakit kepala terus-menerus, rasa sakit pada otot, saraf dan sendi di sembuhkan setelah mengkonsumsi ekstrak mengkudu.

5. Anti Peradangan Dan Anti Alergi

Senyawa scopoletin (hidroksi-metoksi-kumarin) sangat efektif sebagai zat anti radang dan anti alergi.Pensyarah-pensyarah kedoktoran melaporkan keberhasilan perubatan pada arthitis, bursitis, carpal tunnel sydrome dan alergi dengan menggunakan scopletin. Bryant.MD, ahli otopedi dari Indiana, AS melaporkan keberkesanan ekstrak mengkudu menyembuhkan sakit punggul yang dialaminya dan juga 15 orang pesakitnya. Sementara itu, lapan orang pesakitnya melaporkan bahawa sakit lutut 9Osteroarthritis) hampir tidak terasa selama mengamalkan ekstrak mengkudu. Tiga dari pesakit Dr. Bloss yang menderita asma mengalami kemajuan dengan semakin berkurangan batuk. Beberpa pesakit yang mengalamai radang sendi juga mulai mengalami kemajuan secara nyata etelah meminum ekstrak mengkudu.

6. Anti Bakeria

Hasil penelitian yang dimulakan di dalam junal Pasific Science (Volume 4, tahun 1950) melaporkan bahawa ekstrak mengkudu mengandungi bahan anti bakteria yang dapat digunakan untuk mengatasi penyakit jantung, masalah pencernaan, Senyawa Antraquinon ternyata dapat melawan bakteria Staphylococcus yang menyebabkan infeksi pada jantung dan bakteria Shingella yang menyebabkan sisentri. Selain itu Antraquinon juga sebagai anti bakteria terhadap Bacillus subtilis, E coli, Proteus morgani, P aeruginosa, Salonella typhi,Shigela dysenteriae, Stapylococcus aureus, Dr Robert Young, ahli mikrobiologi dari Utah, USA menemukan yeast molds dan jamur berserta racun yang dihasilkan dapat menyebabkan sel-sel sakit kerana kealkaliannya (pH) meningkat. Dengan ekstrak mengkudu, keadaan tersebut dapat diatasi kerana membantu mengaturkan keseimbanagan pH tubuh, sehingga meningkatkan kemampuan tubuh menyerap vitamin-vitamin, mineral dan protein.

7. Mengawal Stress (Mood)

Salah satu kemampuan yang dimiliki oleh scopoletin adalah dapat mengikat serotoin. Menurut Dr Harrison (DC. General Hospital USA) scopoletin dapat meningkatkan kegiatan kelenjar peneal yang terdapat di dalam otak, yang merupakan tempat di dalam otak, yg merupakan tempat di mana serotonin diproduksi dan kemudian digunakan untuk menghasilkan hormon melatonin. Serotonin adalah salah satu zat penting di dalam butiran darah (trobosit) manusia yang melapisi saluran percernaan dan otak. Di dalam otak, serotonin berperanan sebagai neurotransmitter (penghantar signal saraf) dan prekursor hormon melatonin. Serotonin dan melatonin membantu mengatur beberapa kegiatan tubuh seperti tidur, regulasi suhu badan, mood, masa pubertas dan siklus produksi sel telur, rasa lapar dan perilaku seksual. Kekurangan serotonin dalam tubuh dapat mengakibatkan penyakit migrain, pusing, depresi, bahkan juga penyakit Alzheimer.

8. Mengawal Pe
rubahan Energi Tubuh

Dr Harrison juga melaporkan bahawa perubahan frekuensi energi tubuh juga didebabkan oleh kegiatan positif ekstrak mengkudu. Kesan lain antaranya: dapat menstabilkan gula darah, menghilangkan rasa sakit waktu haid, mengurangkan keinginan buang air kecil pada malam hari untuk lelaki yang mengalami pembengkakan prostat. Menurut Dr Heinicken ( ahli biokimia dari AS), Xeronine juga turut akan diserap pada tempat yang berdekatan dengan tempat penyerapan hormon endorphin. Xeronine juga bertindak sebagai prekursor hormon (co-hormone) untuk mengaktifkan protin reseptor yang memberikan perasaan selesa/nyaman. Akibatnya orang akan merasa tenang dan memiliki banyak tenaga setelah menggunakan ekstrak mengkudu.

Secara Umumnya, Buah Mengkudu Boleh Membantu Dalam Penyakit Dibawah:-

1. Tekanan Darah Tinggi, 2. Barah, 3. Penyakit Jantung, 4. Kencing Manis, 5. Masalah Seksual, 6. Lemah Badan, 7. Berat Badan Berlebihan (kegemukan), 8. Masalah Buah Pinggang, 9. Fikiran Serabut, 10. Alahan seperti alahan daripada makanan udang dan ketam, 11. Arthiritis, 12. Masalah Penghadaman, 13. Angin Ahmar, 14. Masalah Tido, 15. Ketagihan Merokok, 16. Masalah Penafasan, 17. Kurang Tenaga, 18. Batuk, 19. Cacing, 20. Gout, 21. Asma, 22. Resong, 23. Gastrik, 24. Tumor, 25. Luka Kecil, 26. kelemumur, 27. Kebengkakan, 28. Keracunan Makanan.

PELAN PEMASARAN YANG MUDAH, UNIK DAN MENGUNTUNGKAN










Keuntungan menjadi mobile stockist; Syarikat membayar semula modal anda secara berperingkat (3%, 5% dan 6%) setiap bulan sehingga keseluruhan modal habis dibayar. Anda juga menerima komisen setiap kali mendaftar (key in) ahli walaupun di bawah jaringan lain.

Thursday, July 23, 2009

Shampoo pengikat kasih - NONi Black Hair Magic shampoo

salam,

NONI Black hair Shampoo magic @ shampoo pengikat kasih..bagi yang telah berkahwin la..jika suami mahu menggunakannya si isteri lah yang patut membantu suaminya memakaikannya..urutlah kepala suami dengan perasaan kasih sayang..mendandankannya sambil bergurau senda..kan ini dikatakan pengikat kasih antara suami isteri..jika si isteri plak yang mahu memakainya..si suami plak yang membantu..bantu-membantu..kenapa saya berkata begitu,coz saya juga melakukannya bersama..kesan dia,kelemumur hilang,rambut hitam bersinar kasih utuh terjalin..hehe

Kebiasaannya,wanita mempunyai masalah rambut yang ketara..seperti keguguran,rambut mudah putus,kelemumur dan macam lagi la yang berkaitan dengan masalah rambut nie.cntoh paling dekat adalah isteri saya ini..dia nie jenis berambut panjang dan lurus.dia nie sering merungut mangatakan rambut dia mudah gugur,kegatalan dan berkelemumur..keguguran rambut isteri asaya ni,kiranya dah tahap optimum la..penuh rumah dengan rambut dia..kesian lak tengok dia..

Isnin lepas,saya syorkan isteri saya nie mengunakan NONI Black Hair Magic Shampoo sebagai testimoni saya juga bahan uji kajisaya la..hehe..saya syorkan dia basuhkan rambut dia dengan shampoo dahulu..untuk membuang minyak dan kotoran..tak basuh pun tak pa,sebab NONI Black Hair Magic Shampoo nie dah tersedia dengan pembuih..shampoo nie memang berbau sikit..bau mengkudu n ginseng..

setelah dia membersihkan rambut dia,bermula lah episod mencuci..aku lah yang menjadi tukang cuci rambut isteri aku nie..
langkah pertama : Jangan lupa pakai sarung tangan..kalau tak pakai alamat la tangan jadi hitam..shampoo nie bukan die rambut atau pun pewarna rambut..shampoo nie diperbuat daripada 100% bahan semulajadi..bahan utama dia adalah mengkudu.
langkah 2 : letakkan shampoo ke tapak tangan..kaedah dia sama seperti kita mengunakan shampoo biasa..letak air sedikit kemudian lumurkan kat rambut.
langkah 3 : Ratakan shampoo dikepala,kemudian urutkankan perlahan-lahan dan ramas rambut dengan lembut.selama 7-10 minit.lagi lama lagi baik..kerana kulit kepala dapat menyerap lebih banyak nutrian yang terkandung dalam shampoo ini..jika buih makin berkurangan tambahkan lagi air ke kepala.
**p/s : adalah lebih baik suruh pasangan kita yang mengurut kepala kita..sebab ini boleh mendatangkan perasaan kasih yang makin mendalam.inilah yang saya katakan shampoo pengikat kasih.
***p/s : pastikan buih yang mengalir ke muka dilap dengan cepat..nanti ada lak tanda hitam..tapi jangan risau..selepas dua hari hilang la..
langkah 4: pastikan semua bahagian rambut terkena shampoo..ini adalah untuk memastikan ianya memberikan keputusan yang baik.
langkah 5 : Bilas rambut dengan air bersih.

selepas 2 hari..saya buat pemeriksaan kat rambut isteri saya.keputusan amat memeranjatkan saya..semua kelemumur keluar dan berkeping-keping..tapi sudah tidak melekat dikulit kepala..ini adalah salah satu kesan pertama yang anda akan lihat..jika anda mempunyai masalah kelemumur yang teruk..

cara yang paling baik untuk mengatasi masalah ini dan mendapatkan keputusan yang memberansangkan..gunakan produk ini secara berkala..dalam seminggu 2 kali..setiap pek boleh digunakan 2 kali..tengok juga cara si pemakai menggunakannya..disini saya syorkan setiap pek boleh digunakan sebanyak dua kali..kerana saya telah menggunakannya.

Mengapa saya katakan perlu menggunakan produk ini secara berkala?

-Kerana untuk permulaan,NONI akan bertindak sebagai pemulih untuk merawat kulit kepala disamping membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh rambut.Jika digunakan berkala,kulit akan kembali sihat,akar rambut akan mula kuat dan rambut akan bermaya semula kehitaman bersinar menyerlah..jika digunakan berterusan,Insya Allah rambut yang botak akibat keguguran akan kembali tumbuh..


Thursday, July 9, 2009

Pesakit Buah Pinggang Berisiko Menderita Mati Pucuk

Buah pinggang antara organ terpenting dalam tubuh manusia. Seandainya organ penting itu mengalami kerosakan, ia tiada galang gantinya kecuali melakukan pemindahan buah pinggang dari penderma atau penderita perlu menjalani hemodialisis sepanjang hayat.


Tahukah anda, buah pinggang milik lelaki mempunyai peranan penting dan berkait rapat dengan kemampuan seksual pemiliknya berbanding wanita.

Walaupun perkembangan perubatan moden mampu menyediakan pelbagai jenis ubat untuk membantu masalah ketidakmampuan dalam perhubungan seksual kaum lelaki namun keperkasaan seorang lelaki berkait rapat dengan sistem saraf, testis dan sistem pembuluh darah di mana organ-organ ni berhubung terus dengan keaktifan buah pinggang mereka.

Kebarangkalian pesakit buah pinggang kronik menderita impotensi kelamin adalah besar. Secara tidak langsung, penderita sakit ini selain mengalami kurang darah dan kadar pHnya turun, pembuluh darah juga akan menyempit akibat dari hipertensi yang sekian lama bersarang di tubuh penderita. Ia juga tidak mengecualikan pembuluh darah di zakar.

Seperti kita sedia makium, penderita sakit buah pinggang menanggung banyak masalah. Dari segi fizikal, selain mengalami perubahan perubahan fizik seperti di atas, penderita juga mudah terkena jangkitan pada saluran kemih (traktus urinarius). Dan ini juga mengakibatkan mental mereka terganggu. Gangguan mental mungkin berlaku dan ia ada kalanya berpunca daripada terlalu memikirkan perbelanjaan besar yang perlu dicari untuk mengubati penyakit ini. Faktor mental ini kemudiannya akan menjadikan penderita sakit buah pinggang mengalami kehilangan ghairah seksnya.

Selalunya penderita sakit buah pinggang tidak memikirkan soal seksual lagi. Secara automatik, fikiran mereka terputus terhadap hubungan kelamin kerana terlalu memikirkan bagaimana buah pinggangnya boleh berfungsi semula. Sakit buah pinggang boleh menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira usia atau jantina seseorang. Sesiapapun boleh disinggahinya. Bagi yang masih muda, masalah seks tidak boleh diabaikan begitu sahaja. Untuk mengatasinya, pesakit haruslah mendapatkan rawatan psikoterapi kerana masalah seks ini timbul akibat gangguan psikologi penanggungnya.

Banyak faktor yang menjadi penyebab sakit buah pinggang. Munculnya batu karang juga boleh mengakibatkan sakit buah pinggang menjadi lebih kronik. Begitu juga bagi mereka yang yang sering menghidapi tonsil. Penyakit ini mesti diubati sehingga pulih. Jika dibiarkan berlarutan boleh menyebabkan radang buah pinggang (glumerulo nephritis) di mana akhirnya boleh mendatangkan sakit buah pinggang yang serius. Jika didapati mata anak anda bengkak-bengkak, bergegaslah ke doktor sehingga dapat diketahui dengan pasti apakah penyebabnya dan apakah ia terjadi kerana masalah atau kelainan pada buah pinggang.

Penderita sakit buah pinggang perlu mendapat pemeriksaan secara teratur supaya penyakit itu tidak terus berlarutan sehingga menjadi lebih serius. Sekiranya ia menjadi tempat singgah yang kekal bagi batu karang, buah pinggang langsung tidak boleh berfungsi dan ia terpaksa dibedah untuk diganti. Ini semakin membebankan anda kerana pengubatannya amat tinggi. Dan lebih penting membimbangkan mempengaruhi daya seksual anda.

Jadi jagalah buah pinggang anda.

Thursday, June 18, 2009

PRODUK TERBAIK UNTUK RAMBUT HITAM ANGGUN BERSERI & WAJAH TAMPAK MUDA


***Menakjubkan..!!!!***

Keajaiban Syampu Hitam Rambut (NONI- Black Hair Magic)
Menghitamkan rambut anda bila-bila masa dan memastikan anda kelihatan anggun & berseri. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat dan peringkat usia, TIDAK KIRA LELAKI ATAU WANITA. Ia juga menghilangkan kelemumur membuatkan kepala anda bebas dari kegatalan. Produk ini juga telah mendapat kelulusan sijil halal dan selamat digunakan.

Bahan-bahan dan keberkesanan:

1. Diperbuat daripada tumbuhan herba (MENGKUDU) sebagai bahan kesihatan rambut.
Intipati: Intipati semula jadi
tulen daripada Polygonum multiflorum Thunb, ginseng, dan sebagainya, keberkesanan terbukti 6kali ganda dari syampu hitam rambut lain dalam pasaran

2, Sungguh mudah digunakan, keberkesanan hitam segera selepas penggunaan ringan: Hanya perlu 7-minit untuk menghitamkan rambut anda secara semulajadi, bila-bila dan di mana jua. Ia memastikan kehitaman rambut anda terserlah dari akar ke bahagian terakhir rambut.

3, Satu gabungan sempurna dengan ciri-ciri penghitaman rambut, seumpama vitamin dan perapi rambut. Kini anda boleh tampil dengan lebih yakin tanpa uban dan kelemumur.

Cara Penggunaan :-
1. Memakai sepasang sarung tangan (bahagian akhir kuku anda akan menjadi kelabu oleh bahan aktif tumbuhan semulajadi, tetapi tidak menjejaskan kesihatan sama sekali)

2. Basuh rambut anda yang berminyak & keringkan, kemudian lembapkan sedikit rambut.

3. Ratakan syampu ke seluruh rambut seperti penggunaan syampu biasa dengan membenarkan syampu sampai ke akar rambut. Biarkan selama 7-10 minit.

4. Kemudian, bilas rambut anda sehingga bersih dan sikat rambut seperti biasa. Hasilnya, rambut hitam yang anggun dan wajah tampak muda berseri.

Harga Sepeket : RM20.00 (Kini RM15)

Harga untuk 2 peket : Rm28.00


Harga Sekotak : RM300.00 (20 peket)

Harga Istimewa : Rm 250 (20 peket)


SEBELUM PENGGUNAAN BSY NONI BLACK HAIR MAGIC


PROSES CUCIAN RAMBUT

RAMBUT MENJADI HITAM (DALAM MASA 7 MINIT)

******************************************************************************
Sebelum

Selepas
Perhatian!
Buah mengkudu hanya membantu mengurangkan atau meredakan penyakit di atas dan bukannya menjamin menghilangkan penyakit. Ini adalah kerana tiada kajian saintifik ke atas semua penyakit tersebut yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia atau mana-mana badan di dunia. Perlu diingat, kesannya bergantung kepada tindak-balas badan setiap individu dan lama mana ia telah menghadapi penyakitnya. Jadi, untuk penyakit yang kronik atau sudah lama, ia mungkin mengambil masa yang lama. Oleh itu kesabaran adalah diperlukan dengan terus menggunakannya, insyallah